Een fietsproject in een dienstenbedrijf?
Eigenlijk is het heel logisch: de meeste huishoudhulpen en strijksters werken tamelijk dicht bij huis. We merkten dat diverse (veelal praktische) redenen hen weerhielden om te voet of met de fiets te gaan. Toen we via het Pendelfonds een gesubsidieerd project konden organiseren, aarzelden we geen seconde.

Welzijn als basis voor kwaliteit
Voor 't Gerief is 'welzijn' de rode draad doorheen het personeelsbeleid. Wij zijn ervan overtuigd dat medewerkers die gezond zijn en zich goed bij ons voelen, het werk langer kunnen volhouden en minder vaak afwezig zijn. Dat is fijn voor hen, maar is ook een belangrijk voordeel voor onze klanten. En kijk, het werkt écht, want sinds de start van het project is het ziektecijfer reeds gedaald!

Wat houdt het fietsproject juist in?
Via het project konden medewerkers een (elektrische) fiets kopen met een fikse korting. Daarbovenop wordt de fiets vier jaar gratis onderhouden en verzekerd. 't Gerief voorziet ook een handige fietstas. Als extra klapper verhoogden we de verplaatsingsvergoeding voor alle medewerkers die te voet of met de fiets naar het werk gaan.

Behalve goede resultaten, krijgen we warme inspirerende verhalen cadeau...
Huishoudhulp Leen Nietvelt ging vroeger met de auto werken. ‘Met mijn fiets ging dat gewoon niet om op tijd bij mijn klanten te geraken nadat ik mijn dochter op school afzette. Met de elektrische fiets gaat dat wel en dat is zo zalig. Ik geniet er echt van, ben meer ontspannen, ervaar veel minder stress en voel me ook gezonder. Ook in mijn vrije tijd en voor grotere afstanden neem ik nu de fiets. Ik kan hem niet meer missen!’
Nog een succesverhaal is dat van huishoudhulp Martine Goossens, na een niertransplantatie lukte het haar niet meer om te fietsen. ‘Na acht jaar niet meer te kunnen fietsen, kregen we via ’t Gerief de mogelijkheid een elektrische fiets aan te kopen. Dat veranderde mijn wereld drastisch. Ik fiets nu naar het werk en afgelopen zomer ben ik er zelfs in geslaagd om met één tussenstop vanuit Kasterlee naar Cadzand te rijden.’

We hoeven er niet bij te zeggen dat we ontzettend trots zijn op deze resultaten, maar vooral op onze medewerkers?

Fietsproject van 't Gerief heeft grote impact op het leven van de huishoudhulpen en strijksters